Nafplion - en av de vakreste byene i Hellas
Pittoreske og romantiske Nafplion er en av våre absolutte favorittbyer, og byen kalles også Nafplio, uten siste bokstav n.
Nafplio ligger på den østlige siden av Peloponnes, ved Argolisbukta, ca 2 timers kjøring fra Athen. Med sine smale gater med mange hyggelige butikker, kafeer og restauranter, og med sitt vakre marmorbelagte torg omkranset av spisesteder og neoklassiske bygninger, er denne byen i en særklasse.
Første gang Nikos og jeg besøkte byen sammen var i 1985, og siden har jeg stadig vendt tilbake, og jeg liker meg så godt i området at jeg til og med en periode leide et hus i en av de små landsbyene som ligger i nærheten.
Historie
Nafplion har en lang og rik historie, og byen har spilt en betydelig rolle i ulike epoker og hendelser, og var også hovedstaden i den første greske republikken fra 1829 til 1834. Byen har derfor en historisk betydning i forhold til den greske uavhengighetskrigen.
Antikkens Nafplio: Byen har en gammel historie som går tilbake til antikken. Den var en viktig mykensk by, og det er arkeologiske funn som viser at området var bebodd så tidlig som på 2000-tallet f.Kr. I antikken var Nafplio kjent som Nauplia og var en betydelig havneby.
Byzantinsk og venetiansk periode: Etter det Romerrikets fall, ble Nafplio en del av det bysantinske riket. I middelalderen ble byen erobret av venetianerne og ble kjent som Napoli di Romania. Under den venetianske perioden ble byen styrket med byggingen av festninger som Palamidi og Bourtzi.
Osmanerne: På 1500-tallet ble Nafplio erobret av Det osmanske riket og forble under osmansk kontroll i flere århundrer. Under osmansk styre gjorde byen en betydelig utvikling og ble et kulturelt og økonomisk senter.
Gresk uavhengighet: Nafplio spilte en viktig rolle i den greske uavhengighetskrigen mot osmanerne. Byen ble valgt som den første hovedstaden i den nyopprettede greske staten i 1829, og det var her den første greske presidenten, Ioannis Kapodistrias, regjerte.
Senere historie: Etter Kapodistrias' død (han ble faktisk skutt utenfor Agios Spyridon kirken i Nafplio i 1831), flyttet hovedstaden til Aten, men Nafplio fortsatte å være en viktig by i Hellas. I løpet av det 19. og 20. århundre ble byen modernisert, og den historiske arkitekturen ble ivaretatt.
I dag er Nafplio en populær turistdestinasjon kjent for sin
historie, kultur og vakre arkitektur. Besøkende kan utforske de gamle
festningene, museene og de sjarmerende gatene i gamlebyen mens de fordøyer
byens lange og innholdsrike historie
Arkitektur
Nafplio er kjent for sin vakre arkitektur, som inkluderer venetianske, osmanske og neoklassiske stiler. Gamlebyen er spesielt sjarmerende med smale brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger.
Severdigheter
Det er mange flotte steder å besøke i Nafplio, inkludert Palamidi-festningen som gir fantastisk utsikt over byen og bukten, Akronafplia-festningen, Bourtzi-slottet som ligger på en liten øy i bukten, og Syntagma-torget i sentrum av byen.
Kultur
Nafplio er også kjent for sin kulturelle scene med teatre, musikkfestivaler og kunstutstillinger. Byen har en rekke museer som gir innblikk i sin historie og kunstneriske arv. Vi har besøkt krigsmuseet og det arkeologiske museet.
Den vakre Church of Panagia (Jomfru Maria kirken) er virkelig verdt et besøk. Den er en av de eldste og vakreste kirkene i Nafplion. Her er det også fantastisk å oppleve prosesjonen på langfredag i den ortodokse påsken hvert år.
Mat og drikke
Nafplio har mange gode restauranter og tavernaer i ulike prisklasser å by på. Du kan nyte deilige greske retter i lokale restauranter og kafeer. Fersk sjømat er spesielt populært her.
Strandliv
Det er flere strender i nærheten av Nafplio, inkludert Arvanitia-stranden og Karathona-stranden, hvor du kan slappe av og bade i det krystallklare vannet.
Feriestedet Tolo ligger ca 12 km fra Nafplio, og med sin vakre strand og mange tilbud for turister, er dette et populært sted for mange.
https://www.tolo.gr/beaches/argolida/tolo/beach_of_tolo-13
Vakre Vivari ligger litt lengre unna Nafplio, og er et av våre favorittsteder. Vivari fortjener et eget blogginnlegg, og det kommer en gang jeg har tid.